Vyhľadávanie

Kontakt

Vagacovdvor
Štúrova 848
Detva
962 12

045/545 57 73

vagacovdvor@gmail.com

 

Obchodná akadémia ocenená na 20. veľtrhu cvičných firiem v Žiari nad Hronom

 

Obchodná akadémia nám poskytuje priestor, ako spojiť teóriu s praxou. Práve z toho dôvodu sme si na predmete cvičná firma založili s pani učiteľkou Feješovou fiktívnu firmu Vagačov dvor, s. r. o. , na ktorej pracujeme 2 roky.Vykonali sme všetky potrebné úkony pri založení firmy, rozdelili sme si pracovné pozície, vytvorili sme si katalóg, prezentáciu firmy, podnikateľský aj finančný plán.

Vagačov dom je historická budova, ktorá sa nachádza v Detve, ale je opustená a schátraná. Išli sme sa o nej informovať do Podpolianskeho múzea, kde nám pani Műhlbergerováporozprávala o Jánovi Vagačovi, ktorý bol zakladateľom rodinnej bryndziarne v Detve.Rozhodli sme sa teda, že témou našej cvičnej firmy bude Vagačov dvor a jeho bryndziareň. Zároveň si myslíme, že naše predstavy je možné aj reálne uskutočniť a šíriť tak históriu nášho mesta.

Predmetom našej firmy je predaj tradičných mliečnych výrobkov a certifikovaných výrobkov Podpoľania. Zároveň sme sa rozhodli vytvoriť aj reštauráciu s ponukou tradičných slovenských jedál a typických jedál Podpoľania.  Pre návštevníkov našej firmy bude k dispozícií stála expozícia pána Vagača.

Vyvrcholením našej firmy bola účasť na veľtrhu cvičných firiem v Žiari nad Hronom, ktorý sa uskutočnil 7. apríla 2016. Bolo tam veľa zaujímavých firiem, ktoré nás lákali svojimi produktmi. Vyhrali sme 1. miesto v kategórií prezentácia, na ktorej sa podieľala hlavne naša konateľka Simona Dančová.

Chceli by sme sa poďakovať aj pánovi Danišovi – Dataprint, s. r. o., ktorý nám sponzorsky vytlačil materiály, ktoré sme si sami vypracovali a navrhli. Odporúčame pozrieť našu webovú stránku www.vagacovdvor.webnode.sk, kde sa tiež dozviete viac o našej firme.

 

 

Vagačov dvor

Vagačov dvor to je naša firma, ktorú radi máme,
na mliečne výrobky a tradičné jedlá sa v nej zameriavame.
Našim snom je vdýchnuť život starým múrom Vagačovho domu,
zriadiť si tu reštauráciu, ubytovanie prípadne aj hostinu.

 

Nesmieme však zabudnúť na milého pána,

ktorý nám ponúka bryndzu už od rána.

Uhádnete, kto to je?
Predsa pán Vagač, ktorý bryndzu rád je.
Nezabudli sme na neho ani my,
bude mať pamätnú izbu v sídle našej firmy.

 

 

Autorkami článku sú študentky Obchodnej akadémie v Detve